Ubuntu 13.10 Saucy Salamander este disponibil de acum!

ubuntu-1310-saucy-salamander-620x349

Acest articol este dedicat strict fanilor Linux ! De astăzi, Ubuntu, cea mai populară distribuție de Linux, a lansat oficial noua versiune 13.10 Saucy Salamander.

În primul rând, interfața este cea cu care ne-am obișnuit cu toții, și anume Unity Interface. Astfel, nu veți duce lipsă de acel toolbar din partea stângă și emblema deja reprezentativă a sistemului de operare. Totuși, se spune că sistemul, în special interfața grafică dispune de anumite elemente optimizate față de versiunea precedentă, 13.04. Mai mult, noua versiune dispune de ultimul kernel, unul mult eficientizat față de celelalte: este vorba despre kernel 3.11.

Cât despre pachetul grafic, Saucy Salamander rămâne pe vechiul Xorg 1.4.3. De asemenea, versiunea va include și pachetul Libre Office 4.1.2, ThunderBird 24 (pentru client e-mail), Gimp 2.8.6 (pentru editare photo) și Rythmbox 2.99.1 (music player-ul implicit).

Dacă doriți cu nerăbdare să descărcați și să încercați noua versiune Ubuntu 13.10 Saucy Salamander, o puteți downloada de AICI!

Cristian Bodnar

Numele meu este Cristi și sunt fondatorul site-ului StiridinIT.ro. Sunt pasionat de blogging, design, programare și tehnologie, pasiuni care se regăsesc la originile acestui blog. Sunt în permanență înconjurat de gadget-uri și softuri pe care le testez și la care meșteșugesc cu o entuziastă plăcere...

Related posts

*

*

Top